Uzmanlar, birtakım besinlerle sütü birleştirmenin sindirimi zorlaştırabileceğini ve bedenin besinleri daha verimsiz emmesine neden olabileceğini belirtiyor.
The Times of India’da yer alan habere nazaran sütün en berbat karışımı şeker. Günümüzde pek çok kişi, sütün tadını tatlı hale getirmek için şeker ekliyor, lakin bu alışkanlık sıhhat açısından hayli ziyanlı.
Süte şeker eklemek, kalori ölçüsünü artırarak kilo denetimini zorlaştırabilir. Sütü tatlandırmak isteyenler için ise, şeker yerine daha sağlıklı bir alternatif olarak bal kullanılması önerilir.
Süte kafein karıştırmak da sıhhat açısından önerilmiyor. Birçok kişi, çay yahut kahve ile sütü birleştirerek içmeyi tercih etse de, kafeinli süt içmek sindirimi yavaşlatıyor.
Bu durum, sütün içerisindeki besinlerin emilimini azaltarak bedenin besinlerden tam olarak faydalanmasını pürüzler.
Çikolata şurubu ve aromalı şuruplar da sütle karıştırılmamalı; zira bu şuruplar, sıhhate ziyanlı olabilecek yapay tatlandırıcılar ve sıhhatsiz yağlar içerir.
Bu cins şurupların çok tüketimi, beden yağının artmasına yol açabilir ve kalp sıhhati için risk oluşturabilir.